dinsdag 20 maart 2012

Organist Henk de Vries deelnemer aan Sweelick festival Oude Kerk Amsterdam

In september 2012 zal in de Oude Kerk te Amsterdam voor de vierde keer het Sweelinck-festival worden georganiseerd. Het hart van het festival wordt gevormd door een concours dat van 5 tot en met 7 september plaatsvindt. De deelnemers daarvan zijn inmiddels bekend. Een van de deelnemers is de bekende organist Henk de Vries die als titulair organist verbonden is aan de Petruskerk te Zuidbroek

Henk de Vries, die ik zelf heb mogen leren kennen tijdens mijn lidmaatschap bij de cantorij van het UMCG, is één van beste en mogelijk wel de beste organist in zijn soort. Vanaf deze plaats een felicitatie op zijn plaats en we gaan er van uit dat Henk de Vries ons op de hoogte houdt van de ontwikkelingen van dit bijzondere festival.

Alles over dit festival: klik hier

Henk de Vries (1979) heeft hoofdvak Orgel gestudeerd aan het Conservatorium in Groningen bij Johan Beeftink en Theo Jellema en studeerde hiernaast de bijvakken hedendaagse improvisatie, piano, clavecimbel, continuospel en koordirectie. Masterclasses heeft hij gevolgd bij o.a. Almut Rössler, Olivier Latry en Christophe Mantoux. Tevens studeerde hij, als tweede hoofdvak, Kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag.

Hij heeft in 2008 zijn tweejarige orgelspecialisatie met zeer goed gevolg afgerond voor de titel ´Master of Music´. Dit deed hij bij Theo Jellema, Jos van der Kooy en Prof. Wolgang Zerer aan het Koninklijk Conservatorium te Den Haag en aan de Hochschule für Musik und Theater te Hamburg.
In 2011 is Henk Cum Laude afgestudeerd als Orgeladviseur aan de LOTO, de Landelijke Opleiding Tot Orgeladviseur. Hij is de eerste die deze studie heeft afgerond en hierdoor de eerste gecertificeerde orgeladviseur van Nederland. Henk is lid van het College van Orgeladviseurs in Nederland.
Henk is als titulair organist verbonden aan de Petruskerk te Zuidbroek en bespeelt hier het prachtige Schnitger-Freytag orgel uit 1795. Hier is Henk ook te beluisteren op een CD die hij in 2009 heeft opgenomen na de restauratie van dit instrument. Op deze CD is o.a. de Nederlandse CD-première van de compositie “Vater Unser Im Himmelreich” (1963) van Manfred Kluge te beluisteren. Verder was hij te horen op radio 4, dit in opdracht van de NCRV.
 
Meer over Henk de Vries vindt u op zijn site: klik hier

Geen opmerkingen:

Een reactie posten