dinsdag 17 januari 2012

Kunst Jasper Oostland - Illustratie-tekenen-schilderen


groningen-kunst-jasper oostland
Jasper Oostland, geboren te Groningen op 19 juni 1976, begon met studeren aan de Academie Minerva in 1994  waar hij vijf  jaar later afstudeerde.  Jasper volgde in deze opleiding de studierichting illustratie. Tijdens deze vijf jaren veranderde zijn werk van een strip-achtige stijl naar een meer realistische stijl. Jasper heb ik mogen leren toen hij afstudeerde  met een expositie van kleine, precies geschilderde schilderijtjes van kikkers in menselijke situaties. Op een wel heel bijzondere wijze en van een zeer hoog niveau maakte ik kennis  op welke wijze een kunstenaar dit object weet te illustreren.

groningen-binnenstad oost-umcg-blauwe patio
Jasper geniet inmiddels veel bekendheid in Nederland en wordt met regelmaat voor exposities uitgenodigd. Tot 27 februari heeft Jasper een expositie in het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG). Een mooie mogelijkheid zijn werk te bekijken.
natuur-amfibieen-kikkers

Dat deze kunstenaar inspiratie heeft blijkt wel in de veelzijdigheid van deze kunstenaar. Van twee kleuren op een reclamebord tot een film.  Op zijn site, op eigenzinnige wijze gecreĆ«erd,  ziet u veel van zijn werken en voor natuur en kikkerliefhebbers zeker de moeite waard zijn site te bezoeken. Op de shop binnen zijn site kunt u onder meer bijzondere kaarten bestellen.


Een filmpje over zijn werkwijze:  
Meer informatie over de kunstenaar:
http://www.pocketfulmag.com/JasperOostland.htm
http://www.exto.nl/phpBB3/viewtopic.php?f=20&t=4424&sid=3d323b2e342d663884eba7ba864be392Geen opmerkingen:

Een reactie posten